Nederlandse Bundesligatrainer Rein van Eijk stopt bij Berliner Hockey-Club

Foto: Hockeyliga e.V. / Dirk Markgraf

De Nederlander Rein van Eijk stopt per 31 juli als hockeytrainer van het heren Bundesligateam van de Berliner Hockey-Club (BHC).

“Ik heb de beslissing samen met mijn vrouw genomen. De werktijden als trainer in de Bundesliga hebben simpelweg een te grote invloed op ons gezinsleven. Ik wil ook tijd als gezinsvader  hebben en dat gaat slecht als je ieder weekend in heel Duitsland onderweg bent en door de week zelden voor 23 uur thuis bent”, aldus de Nederlandse hockeytrainer.

De voorzitter van de Berlijnse hockeyclub Dirk Gaßmann toont begrip: “We betreuren de beslissing van Rein enorm, hebben er echter volledig begrip voor en vinden het ook zeer moedig. De eisen en de druk op de trainer in het hockey zijn door de professionalisering van de sport en door de krappe tijdschema’s in de laatste jaren nog een keer duidelijk gestegen. Het kunnen combineren van gezin en beroep wordt daardoor toenemend moeilijker”, aldus Gaßmann. “De BHC heeft zeer veel aan Rein te danken. Hij heeft ons herenelftal teruggebracht naar de nationale top. Wij zijn door hem weer een Final Four vereniging geworden. Hij is en blijft deel van de BHC familie.”

Reiner van Eijk begon in de zomer van 2017 bij BHC. Hij zorgde ervoor dat de heren twee keer in de finale van het Duitse landskampioenschap zaalhockey stonden. Daarnaast zorgde hij ervoor dat het herenelftal van de Berlijnse hockeyclub na negen jaar weer tot de beste vier herenteams van Duitsland behoorde.

Bron: hockeybundesliga.de