Berlijn: gisteren al meer dan 35.000 9-Euro-Tickets verkocht

© VBB

In Berlijn was het 9-Euro-Ticket sinds gisteren al verkrijgbaar. Het vervoersbedrijf BVG laat weten dat de belangstelling naar verwachting zich hoog was.

“We hebben de verkoop via alle bij ons geplande verkoopkanalen direct na het besluit in de Bundesrat (vertegenwoordiging van de zestien deelstaatregeringen) gestart – apps, kaartjesautomaten alsook klantencentra en loketten”, zei de BVG woordvoerder Jannes Schwentu vandaag op aanvraag van het Duitse persbureau DPA. “Tot middernacht hebben al 35.000 mensen bij de BVG een 9-Euro-Ticket gekocht.” Bijna driekwart maakte gebruik van de apps van de BVG.

De verkoop zou oorspronkelijk vandaag van start gaan. De BVG besloot echter al na het besluit van de Bundesrat met de verkoop te beginnen. De 35.000 kaartkees werden binnen 12 uur tijd verkocht. Cijfers van zaterdag zijn nog niet bekend.

De BVG wees er bij de start nog een keertje op dat reizigers met een abonnement geen 9-Euro-Ticket nodig hebben. Dat zijn alleen al bij de BVG circa 870.000 reizigers. Voor hen geldt het abonnement tijdens de komende drie maanden buiten het eigen tariefbereik automatisch als 9-Euro-Ticket voor heel Duitsland. “Deze klanten hoeven niets te doen en krijgen het prijsverschil vergoed resp. er wordt minder geld afgeschreven.”